Plastic oceaan

Een tijd geleden is een indrukwekkende digitale campagne gelanceerd ter gelegenheid van World Plastic Bag Free Day. WCRS heeft in samenwerking met Sky Ocean Rescue de grootste bedreiging van Oceanen gevisualiseerd en daagt voorbijgangers uit dit gevaar te ontdekken.

 


Een groot scherm in Londen wordt gevuld met een dreigend silhouet van een diepzee wezen. Deelnemers worden uitgenodigd om middels de mobiele telefoon verbinding te maken met het scherm. Alleen zo kunnen zij de grootste bedreiging van de oceaan te ontdekken. Door gebruik te maken van 3D-technologie, video en gestreamde gegevens veranderd de telefoon in een virtuele fakkel die kan worden gebruikt om te onthullen wat de dreigende schaduw op het scherm is. Het is geen haai of afschuwelijk zeemonster. Het is plastic afval. Middels deze campagne wil Sky Ocean Rescue mensen vragen om mee te doen en 1 dag geen plastic tas te gebruiken. Als we zo door gaan weegt in 2050 het plastic dat in de oceaan terecht is gekomen zwaarder dan al het zeeleven bij elkaar. We roeien onze eigen aarde uit.
De campagne werd op die dag ondersteund door Sky's Ocean Rescue-team dat plasticvrije boodschappentassen weggaf en een levensgrote walvis liet zien die was gemaakt van meer dan een kwart ton teruggewonnen plastic. Op social media heeft deze campagne veel losgemaakt. Sky Ocean Rescue is blij met alle positieve reacties. Nu hopen dat mensen een tweede keer nadenken bij het gebruik van plastic wegwerp producten!

Nieuwsgierig? Bekijk dan hier het filmpje!

Sky Ocean Rescue from Ocean Outdoor on Vimeo.