Narrowcasting brengt 9/11 tot leven in het "National September 11 Memorial & Museum" in New York (video)

Gisteren was het alweer 13 jaar geleden dat de terroristische aanslagen op New York en Washington D.C. plaatsvonden. Een zwarte bladzijde in de wereldgeschiedenis en nog steeds op ieders netvlies gebrand.

Exact 10 jaar na deze verschrikkelijke dag werd op 11 september 2011 het National September 11 Memorial Museum geopend. Dit museum beslaat een oppervlakte van 10.200 vierkante meter en is gesitueerd op de plaats waar ooit de Twin Towers stonden in hartje Manhattan, New York.

Door middel van o.a. narrowcasting vertelt het museum het verhaal van 9/11 op een indrukwekkende en aangrijpende manier. Bezoekers krijgen op deze manier inzicht in de gebeurtenissen van deze dag en leren over het leed dat duizenden mannen, vrouwen en kinderen hebben moeten ondergaan. Chaos, angst, verdriet, woede en rouw worden door middel van narrowcasting omgezet naar een totaalbeleving die je niet snel zal vergeten. Zo zijn er o.a. projecties van de vliegtuigen die zich in de Twin Towers boren, foto's van overledenen en opnames van naasten die over hen praten.

Benieuwd hoe narrowcasting in een dergelijk project geïmplementeerd wordt? Bekijk dan onderstaand filmpje.