Virtuele paskamer try-out bij de Bijenkorf (video)

Vorige maand lanceerde de Bijenkorf een try-out met een virtuele paskamer met 3D-techniek. Klanten hoeven de kleding niet meer fysiek te passen, maar kunnen digitaal ervaren hoe de nieuwe zomercollectie hen zal staan.

De virtuele paskamer reisde in april en mei langs vier verschillende filialen in het land om bezoekers kennis te laten maken met deze vooruitstrevende techniek.

"De Bijenkorf is de eerste die bezoekers laat kennismaken met de innovatieve toepassing van de virtuele paskamer. Een primeur in Nederland en zelfs ver daarbuiten," zegt Robert Bohemen, Directeur Marketing van de Bijenkorf. "Dit past bij de strategie van de Bijenkorf om continu te vernieuwen en te inspireren."


De virtuele paskamer is gebaseerd op Kinect-technologie. De bezoeker van de Bijenkorf ziet zichzelf op een groot scherm dat met bewegingen in de lucht wordt bediend. Bij deze pilot is er keus uit de nieuwe zomercollectie kleding en accessoires voor dames en heren. Van de digitale passessie kon gemakkelijk een foto gemaakt worde die gemaild en gedeeld kan worden via social media.

Bron: de Bijenkorf

Cat: