Digitale schermen vertonen live oogst voor Delhaize (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

We leven in een tijd waarin de vraag en consumptie van gezonde producten een recordhoogte heeft bereikt. Er is een hoop te doen over genetisch gemodificeerde gewassen en veel gebruikte marketingkreten als 'vers' en 'lokaal'. Hierdoor heeft de consument niet alleen trek in verse groente en fruit maar ook in unieke en vooral betrouwbare uitleg over de versheid van producten.  Daarom koos het Belgische reclamebureau Air ervoor een samenwerking aangegaan met supermarktketen Delhaize en de regionale fruitkweker Wolfcarius om hier gehoor aan te geven.

Om de kwaliteit van het fruit wat verkocht wordt bij Delhaize te kunnen tonen aan de klanten werden 122 digitale billboards ingezet verspreid over België voor een periode van 24 uur om de reis die de peren van Wolfcarius maken van de boom naar de winkelschappen weer te geven in een digitale campagne genaamd 'live oogst'.

Zoals in de video hieronder getoond wordt, genereerde de campagne meer dan 10 miljoen media impressies in één dag. De peren waren hierdoor de volgende dag om 15:00 uur al uitverkocht.