Brazilianen worden beloond voor zingen tegen pinautomaat (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

Deze maand (18 t/m 27 september) wordt in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro een van de grootste muziekfestivals ter wereld gehouden: Rock in Rio 2015. De eerste editie van Rock in Rio werd in 1985 gehouden met als topact Queen, de band van Freddy Mercury die toen mateloos populair was.

Nu, 30 jaar later, wordt het festival gesponsord door de Braziliaanse bank Itaú. In samenwerking met deze bank heeft het festival een bijzondere narrowcasting installatie laten ontwikkelen die zowel aandacht vraagt voor het festival als voor de bank zelf.

Zoals te zien is in onderstaande video, hebben Rock in Rio en Itaú een 'karaoke box' vermomd als pinautomaat geplaatst op het strand van Rio. De mensen die nieuwsgierig genoeg zijn om te bekijken wat de pinautomaat voorzien van microfoon en speakers precies doet midden op het strand, worden gevraagd om de microfoon te pakken en de klassieke Queen hit 'Love of my Life' te zingen. Diegenen die de longen uit hun lijf durven te zingen worden verrast met tickets voor Rock in Rio 2015!

 

Cat: