Augmented reality narrowcasting van Pepsi valt Londen binnen (video)

Narrowcasting en augmented reality helpt aliens, robots, een gigantisch monster met tentakels -en Pepsi Max- om door Londen te stormen.

Door samen te werken met JCDecaux en productie firma Grand Visual, verrast en vermaakt PepsiCo mensen die in een bushokje staan te wachten met augmented reality scenes van een gigantische robot die dwars door de skyline stormt, een vliegende schotel die opeens aan komt vliegen of een nabije voetganger die weggesleept wordt door een monster met tentakels!

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een transparant narrowcasting scherm waarbij het normale straatbeeld zichtbaar is voordat de toegevoegde reality hierop verschijnt.

Op de site van Grand Visual is te lezen dat het bushokje gesitueerd is aan "een van Londens drukste straten, New Oxford Street":

Het digitale beeld 6-laags beeld van de bushalte geeft een live feed van de straat, samen met de illustie van het doorzichtige scherm. Maar, als mensen al wachtende staan te kijken, ontpopt zich een serie van ongelofelijke scenarios op de straat die de Londenaars meteen wegneemt uit hun normale omgeving, en plaats ze in iets compleet ongelofelijks. Forenzen kunnen worden geconfronteerd met een gigantische robot die door Oxford Street crasht, of een glimp opvangen van een voorbijganger die wordt ontvoerd door vliegende schotels.


De 'ongelofelijke' campagne is onderdeel van PepsiCo's geintegreerde campagne in de U.K. om Pepsi Max's ongelofelijke combinatie van maximale smaak zónder suiker te promoten.

Cat: