Ultieme fan-evaring bij American Football Game door interactieve narrowcasting (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

Ieder jaar vindt er in de VS een spannende American Football wedstrijd plaats tussen de College Teams van de United States Military Academy (leger-opleiding) en de United States Naval Academy (marine-opleiding).

Dit is altijd al een grote happening geweest, maar bij de wedstrijd van 2015 heeft organisator USAA het nog grootser aangepakt door veelvuldig gebruik van verschillende narrowcasting oplossingen.

Zij schakelden MVP Interactive in, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in interactieve, digitale oplossingen om te communiceren met bezoekers van grote stations en evenementen-hallen. Bij de Army-Navy Game van 2015 waren er zogenaamde green screens, waar fans een foto voor konden nemen. Deze foto's waren vervolgens niet alleen te delen via sociale media, maar ze werden ook continu getoond in het stadion op een enorm LED-scherm. 

Daarnaast was er een enorme Gaming Wall bestaande uit 9 HD schermen en een Microsoft Kinect Camera. Bezoekers konden hier hun eigen football skills testen door middel van een spel wat bestuurd wordt door bewegingen.

Benieuwd hoe dit er allemaal uitgezien heeft? bekijk het filmpje hieronder!

2015 Army Navy Game Presented By USAA from MVP Interactive on Vimeo.