The Spheres van Amazon

The Spheres is het nieuwe hoofdkantoor van Amazon. Met meer dan 40.000 planten, watervallen en rivieren heeft het meer weg van een regenwoud dan een kantoorpand. Met 2.643 glazen panelen zijn er 3 koepels gecreëerd die met elkaar verbonden zijn. Een magisch beeld tussen alle kantoorpanden in Seattle. Om dit baanbrekende nieuwe gebouw te kunnen presenteren, heeft Amazon een gratis bezoekerscentrum in The Spheres ingericht, genaamd Understory.


“Ons doel met The Spheres was om een unieke ontmoetingsplaats te creëren waar medewerkers samen konden samenwerken en innoveren, en waar de gemeenschap van Seattle zich kon verzamelen om biodiversiteit in het centrum van de stad te ervaren, "zegt John Schoettler, Amazon's vice-president van wereldwijd onroerend goed en faciliteiten.

Understory ligt letterlijk onder The Spheres. Het is een ruimte welke is opengesteld voor het publiek. Arup en Graham Baba Architects hebben hier in samenwerking met Amazon een ruimte ontwikkeld waarin ze het verhaal van The Spheres vertellen met nadruk op de flora. Dit wordt gedaan middels een prachtige interactieve en multimedia-expositie. Het heeft een meeslepende 360-gradenervaring waar bezoekers kunnen genieten van het prachtige binnenaanzicht van The Spheres, evenals verbluffende macrofoto's van de plantencollectie. Daarnaast zijn er vijf exposities verspreid over Understory. Elk station beschikt over een interactieve installatie (ontworpen door Studio Matthews) en een interactieve touchscreen die unieke onderwerpen presenteert via een speelse interface. Understory is sinds 2018 geopend voor publiek.

Nieuwschierig naar The Spheres? Bekijk dan het filmpje.