Het Mori Digital Art Museum

Het Mori Digital Art Museum in Tokyo is een museum voor digitale kunst. Op een oppervlak van 10.000 vierkante meter kan je 50 kunstwerken bewonderen waar kleurrijke visualisaties worden gecombineerd met de nieuwste technische snufjes.

 

 


“Borderless” is het thema van het museum, dat verdeeld is in vijf verschillende zones. Een van deze zones wordt “Borderless World” genoemd. Bezoekers klauteren over rotsen aan de voet van een digitale waterval. Dwalend door een oceaan waar duizenden lichtjes als vissen door de ruimte zwemmen.

Een andere zone wordt “The Athletics Forest” genoemd. Hier is alles gemaakt om het brein te prikkelen en het geheugen en ruimtelijk inzicht te verbeteren. Begeleid door passende muziek maakt deze ruimte veel indruk op bezoekers. Misschien wel het meest opvallende van de exposities is “The Forest of Resonating Lamps”. Hier hangen honderden meerkleurige LED-lantaarns aan het plafond. Als iemand binnenkomt en naast een lamp staat, begint deze in een bepaalde kleur te schijnen. Het licht verspreidt zich vervolgens naar de twee dichtstbijzijnde lampen en gaat vervolgens verder naar buiten. Als het licht in aanraking komt met de lichtstroom van een ander persoon, vloeien de kleuren samen. Een indrukwekkend schouwspel!

De kunstwerken zijn bedacht door teamLab, een multinationaal digitaal kunstcollectief, en zijn permanent te zien in het Mori Building Digital Art Museum in het Odaiba Palette Town in Tokio.

Mocht je niet zo gauw naar Tokio afreizen? Geniet dan van de fantastische beelden in onderstaand filmpje.