Hartverwarmende narrowcastingcampagne met lieve hond (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

In Engeland heeft het dierenasiel Battersea Dogs & Cats animal shelter een hele bijzondere manier gevonden om aandacht te vragen voor dieren die een nieuw baasje zoeken.

Door middel van een slimme, interactieve narrowcasting oplossing zagen bezoekers van de Westfield Stratford City Mall in Londen een lieve hond die hen door het winkelcentrum heen volgde via verschillende beeldschermen.

De #Lookingforyou campagne is ontwikkeld door OgilvyOne UK in samenwerking met Exterion Media. Het doel van deze campagne was om de continue missie van de Battersea animal shelter om dieren een nieuw onderkomen te geven eens goed onder de aandacht te brengen. Hiervoor werd ingespeeld op de emotie van voorbijgangers in het winkelcentrum. 

Bezoekers van het winkelcentrum kregen een speciaal ontworpen flyer met daarin een RFID tag (een technologie waarmee via radiogolven van een afstand informatie te verkrijgen is over een object of persoon) van vrijwilligers van het direnasiel. Vervolgens werd door de flyer met RFID tag Barley geactiveerd, een 'digitale' hond uit het asiel, die op ieder scherm in beeld kwam wanneer de voorbijgangers hier met de flyer voorbij liepen. Zo volgde de hond Barley de bezoekers met een flyer het hele winkelcentrum door. Om dit te kunnen realiseren werkte Ogilvy UK en Exterion Media samen met RFIDiom, een bedrijf gespecialiseerd in de RFID techniek.

Bekijk de video hieronder voor beelden van deze harverwarmende campagne!