Eerste nieuwe metrostation in New York City in 26 jaar krijgt narrowcasting (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

Het 34th Street/Hudson Yards Subway Station is New York City's eerste, nieuwe metrostation in 26 jaar tijd.

De uitbreiding van lijn 7 en de ontwikkeling van het station hebben 2 miljard dollar gekost. Door deze grote investering is het een modern en iconisch station geworden, waarbij natuurlijk een innovatieve reclame- en advertentie-oplossing past.

Amerikaanse narrowcastingspecialist Outfront Media kreeg de opdracht voor dit bijzondere metrostation een even bijzondere narrowcasting-oplossing te ontwikkelen. Het doel was om de narrowcasting-oplossing dezelfde grandeur te geven als het nieuwe stationspand en het gehele, deels nog te ontwikkelen, gebied genaamd New York's Hudson Yards.

Het 34th Street/Hudson Yards narrowcasting netwerk bestaat uit 24 SmartBoards, allen in portrait. Deze SmartBoards hangen door het hele station zowel als enkele schermen, of als twee of drie schermen dicht tegen elkaar geplaatst. De schermen zijn draadloos met elkaar verbonden via de Cloud en ontvangen dus draadloos alle content updates. Hierdoor is het mogelijk op de schermen die dicht tegen elkaar geplaatst zijn content over meerdere schermen gesynchroniseerd te vertonen. Dit zorgt voor een innovatieve, moderne consumentenbeleving.

Bekijk in onderstaande video het resultaat!

 

Cat: