Dynamische lichtzuilen geplaatst bij de Schiphol boulevard.

Het viaduct van de Ceintuurbaan vormde voor veel mensen een barrière tussen het Hilton Hotel op Schiphol en bedrijfsverzamelgebouw The Base. Met name de donkere, grauwe sfeer die het viaduct uitstraalde zorgde er zelfs voor dat reizigers deze doorgang vermeden. 

Door de betonnen kolommen van het viaduct bij Schiphol te bekleden met LED panelen van maar liefst 4,5 meter hoog wordt de grauwe omgeving ineens een stuk vrolijker en toegankelijker voor voetgangers en fietsers.

Omdat er niet in de kolommen geboord mag worden is er voor een techniek gekozen die bestaat uit aluminiumplaten waarin leds zijn gemonteerd met daar overheen een opalen plaat die fungeert als diffuser en ervoor zorgt dat er een egaal, vloeiend lichtbeeld ontstaat. Deze aluminiumplaat bestaat uit één stuk en wordt met een klemconstructie vastgezet om de kolom. De lichtanimaties worden door een pc aangestuurd zodat er continu nieuwe animaties te zien zijn die er voor zorgen dat voorbijgangers steeds een nieuwe sfeer ervaren.

Reacties

Reactie toevoegen