Coca Cola zorgt met narrowcasting voor verkoeling in Australië (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

Coca Cola heeft samen met JCDecaux voor wat kleur en verkoeling gezorgd in Australië! 

Ondanks het feit dat het één van de meest bekende merken ter wereld is, wilde Coca-Cola de populariteit van hun wereldwijde merk nog meer vergroten binnen de steeds moeilijker te bereiken doelgroep van jongeren die veel op sociale media bezig zijn. Om deze doelgroep te betrekken bij het merk en hen beter te bereiken, werden er drastische wijzigingen in het oorspronkelijke uiterlijk van de blikjes gemaakt: De blikjes slonken tot een kleinere 250 ml grootte en werd beschikbaar in zes nieuwe kleuren.

Via sociale media en het gebruik van de #colouryoursummer hashtag, werd het uiterlijk van de nieuwe Coca Cola blikjes gedeeld en zo kreeg de campagne veel mond-tot-mondreclame.

Om het succes van deze campagne te bevorderen, creeërden Coca-Cola en JCDecaux samen een blikjesautomaat met een touchscreen. Deze blikjesautomaten zijn inmiddels geplaatst op meerdere locaties in Brisbane, Melbourne en Sydney. Het touchscherm roept het publiek op het scherm aan te raken en de kleurrijke blikjes op het scherm te draaien, de beloning hiervoor is een ijskoude cola in een nieuw, kleiner, gekleurd blikje.

Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande video!