Bekende Marilyn Monroe 'rokjes scene' nagebootst met narrowcasting (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

Het is wellicht wel het meest bekende beeld wat wij kennen van Marilyn Monroe, de scene waarin haar rok omhoog wordt geblazen door een windvlaag van de metro.

Nu is deze scene nagebootst door middel van narrowcasting op de beste plaats die hiervoor denkbaar is: De metrostations van New York!

Deze narrowcastingcampagne gebruikt audio reactieve technologie om de rokjes-scene na te bootsen iedere keer dat er een metro stopt op het station. De narrowcasting reageert dus iedere keer wanneer er daadwerkelijk een metro het station binnen rijdt. De beeldschermen zijn zo ingesteld met de audio reactieve technologie, dat Marilyn's rok omhoog waait iedere keer dat er in het metrostation een geluid te horen is dat een vastgesteld decibel niveau overschrijdt. Een dergelijk hard geluid is alleen te horen bij een aankomende metro.

De campagne is bedacht ter promotie van de Lifetime miniserie 'The Secret Life of Marilyn Monroe' met in de hoofdrol Kelli Garner. Deze serie is op 30 mei van start gegaan.

De marketing vice-president van Lifetime, Tracy Lenhart vertelt waarom ze voor deze campagne gekozen hebben: "Lifetime gebruikt steeds vaker Out Of Home technologieën zoals narrowcasting om creatieve campagnes te kunnen voeren. We waren voor deze miniserie op zoek naar een nieuwe manier om de serie ludiek onder de aandacht te brengen. Het gebruik van audio reactieve narrowcasting is in de V.S. tot op heden nog niet eerder ingezet bij een dergelijke campagne. Onze narrowcastingschermen met Marilyn Monroe erop zorgen er voor dat mensen zullen stoppen om even te kijken wanneer haar rok omhoog waait en we verwachten dat ze hun enthousiasme hierover delen op social media."

Bekijk de video hieronder om de campagne te zien!