Virtual Reality of Augmented Reality, wat zijn de verschillen?

Virtual Reality en Augmented Reality hebben steeds vaker een prominente plek in het digitale landschap. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze revolutionaire, digitale technologieën.

Wat nou precies het verschil is tussen deze toepassingen, dat lees je hieronder!


 

Augmented Reality (AR) is een techniek die de realiteit en de virtuele wereld samen laat komen.De letterlijke vertaling van ‘augmented reality’ is, verrijking van de werkelijkheid. Het is dus een combinatie van de realiteit met een virtuele toevoeging. Eigenlijk wordt er aan de waarneming van het ons menselijk oog een stukje "digitale schijnwaarheid" toegevoegd. Om deze virtuele verbeelding te kunnen waarnemen, zijn er technische hulpmiddelen nodig zoals een camera en een display met touchscreen. 

 

Virtual reality (VR) is een term die wat bekender is en vaker voorkomt. Bij deze techniek wordt een virtuele werkelijkheid gecreëerd. Door middel van het manipuleren van de zintuigen ervaart de gebruiker deze schijnwerkelijkheid als een nieuwe realiteit. Je ervaart zien, horen en voelen als realiteit in deze virtuele nieuwe wereld waarin je beweegt. Bovendien ben je in staat om interactief veranderingen aan te brengen. Om deze ervaring tot stand te brengen is er een speciaal scherm nodig in combinatie met een VR bril, handschoenen of een afstandsbediening.

 

Augmented Reality wordt met enige regelmaat toegepast in de narrowcasting branche. Benieuwd hoe dit bijzondere effect eruit ziet? Bekijk het filmpje hieronder!