Tommy Hilfiger opent een digitale showroom (video)

Het Amerikaanse kledingmerk Tommy Hilfiger heeft voor zijn zakelijke klanten in Amsterdam ’s werelds eerste digitale showroom geopend.

De reden hiervan is dat het voor de klanten eenvoudiger en vooral goedkoper wordt om collecties van het werk samen te stellen.

De digitale showroom ondersteunt Tommy Hilfigers duurzame missie.

“Aan dit systeem, dat we binnenshuis hebben ontwikkeld, hebben we twee jaar gewerkt. We brengen tijdsbesteding aan dit proces terug tot 25 procent. Niet enkel besparen we tijd, maar ook fysieke ruimte. En we hoeven geen samples meer te maken voor onze dertig à veertig showrooms wereldwijd. Eén exemplaar volstaat: die voor de fotograaf. De digitale kopieën gaan vervolgens in de Oracle-database. De tijd die we besparen gaan we aan onze klanten besteden,” aldus Daniel Grieder, CEO van Tommy Hilfiger.

 

De klanten moesten tot nu toe steeds naar de showrooms van Tommy Hilfiger gaan om vervolgens daar uit alle rekken kleding te kiezen die zij dan in hun winkel willen verkopen. Dat is een zeer tijdrovend proces en een volledige collectie van Tommy Hilfiger neemt nu in Amsterdam meerdere verdiepingen in. Met de digitale showroom wordt dat teruggeschroefd naar één kamer met een grote vergadertafel. In de kop van de tafel zit een touchscreen van ongeveer 1 x 1,5 meter van Windows dat is gekoppeld aan de videowall van 16 4K schermen die vier bij vier meter beslaan. Op deze schermen zien de klanten de collectie.

 

Tijdens het selectieproces beschikken de inkopers over iPad Mini’s om mee te kijken, items aan hun winkelmandje toe te voegen en aanvullende (ook historische) data en analytics op te vragen.

 

Amsterdam heeft de primeur. In juni zal een half dozijn van de grote showrooms over de digitale verkoopkamer kunnen beschikken. Dat zijn steden als Londen, Parijs, Milaan en Hong Kong. 

Volgens CEO Daniel Grieder zullen alle showrooms dit hebben binnen 2 á 3 jaar.

 

Klik op onderstaand filmpje voor een interview met Tommy Hilfiger CEO Daniel Grieder en een impressie van de digitale showroom.