Size does matters in Time Square, New York (video)

Clear Channel Spectacolor, onderdeel van Clear Channel Outdoor, heeft op 18 november jl. het grootste en technisch meest geavanceerde billboard op Times Square, New York gelanceerd.
Het schijnt het grootste narrowcasting scherm ter wereld te zijn!

Dit project moet adverteerders helpen om de grootst mogelijke impact te behalen op één van de meest bezochte, gefotografeerde en gefilmde locaties ter wereld.
Het scherm is geplaatst op de gevel van het bekende Marriott Marquis Hotel op Broadway & 45th Street en is zichtbaar vanuit bijna elk denkbare hoek op Times Square.

Het is een naadloos canvas scherm van Mitsubishi Electric LED. Een paar eigenschappen van dit mega scherm:
- Meer dan 7.800 vierkante meter (23,7 meter bij 100,5 m2)
- 4K resolutie met meer dan 23 miljoen pixels
- Mogelijkheden voor interactie, combinatie met sociale media en live uitzendingen

President en general manager van Clear Channel Outdoor New York, Harry Coughlan zegt: “Dit scherm vormt een nieuwe iconische mijlpaal op Times Square, terwijl het ook een krachtig en waardevol medium is voor onze adverteerders. We ervaren enorme interesse en het scherm is reeds verkocht aan één adverteerder tot en met januari 2015.”
Times Square is dan ook een van de drukste locaties ter wereld: meer dan 2 miljoen passanten per week, dagelijks 460.000 bezoekers en er passeren 500.000 voertuigen.


Zien hoe het scherm eruit ziet? Klik op de video!