Nieuwe trend: Gamification (video)

Klanten hebben tegenwoordig steeds minder zin en tijd om ergens op te wachten. Restaurant-eigenaren lossen dat probleem handig op door het integreren van social media, narrowcasting en mobiele technologie in hun bestel en betaalmethodes.

Deze oplossingen zijn al langer beschikbaar, maar er is ook een andere technologie in opkomst die restaurateurs kunnen gebruiken om hun klanten bij zich te houden: "gamification". Gamification is zeker geen nieuw fenomeen, maar is wel een handige oplossing die alledaags gedoe kan oplossen en daarmee de horeca enorm helpt.

Gamification past de principes van game design toe in zakelijke toepassingen die speciaal zijn ontworpen voor het verhogen van de betrokkenheid, productiviteit en het behalen van hogere winst voor bedrijven en hun klanten. Al deze aspecten maken gamification zeer nuttig omdat het ze de mogelijkheid geeft om bepaalde vormen van gedrag te versterken bij klanten én werknemers.

Pizza Hut heeft recent een game goedgekeurd en test deze interactieve touchscreen tafels nu op verschillende locaties. Hier kunnen gasten hun eigen virtuele pizza maken, die vervolgens wordt gebruikt om een order te plaatsen. Als je als klant je telefoon op de tafel legt, kun je meteen een online betalingsmethode kiezen volgens het "dine & dash" (eten & betalen) principe. Terwijl de klanten wachten op hun pizza's en drankjes kunnen ze op de tafel spelletjes spelen om de wachttijd te doden.

Bekijk deze Pizza Hut video om hun gamification tafel te zien:

Denkt u dat gamification iets is voor u of uw klanten? Houd dan rekening met de drie basisprincipes; Competitie, Progressie en Beloning.

Met gamifications als onderdeel van de horeca ervaring zijn zowel het restaurant als de gast winnaar. Er is veel concurrentie binnen de horeca en bedrijven moeten altijd voorop staan als ze de klant geboeid willen houden. Als je zeker weet dat je gasten een leuke, bevredigende en gedenkwaardige tijd bij jou hebben, dan heb je veel gewonnen!

Cat: