Narrowcasting brengt interactieve beleving naar kinderziekenhuis

Een ziekenhuisbezoek is zelden een reden om vrolijk te zijn. Zeker als je een kind bent en helemaal wanneer je als kind zijnde ook nog eens de patiënt bent. Dat kan anders dachten ze in het Alfred l. duPont kinderziekenhuis in het Amerikaanse Wilmington, Delaware. 

Hier werd gisteren de "The Discovery Zone" geopend. Een groot project waarbij narrowcasting wordt ingezet als entertainment- educatie en medisch middel voor kinderen die in dit ziekenhuis verblijven. Het is een enorm scherm van 15 x 3 meter, waarbij maximaal 30 kinderen tegelijk kunnen participeren in een interactieve beleving met als hoofdthema's landschappen, flora en fauna. 

Naast het duidelijke entertainment gehalte is de kans aangegrepen om dit medium ook op medisch vlak te benutten. Veel jonge patiënten zijn bezig met revalidatie en beweging, rek- en strekoefeningen zijn hiervoor van cruciaal belang. Zo hebben enkele medisch specialisten van het ziekenhuis, in samenwerking met softwareontwikkelaars en content developers deze bewegingen geintegreerd in de narrowcasting als onderdeel van de activiteit. 

Uiteraard is een project als dit een grote technologische beproeving. Zo is er software ontwikkelt waarbij alle bovenstaande functies geintegreerd zijn en moet zowel de soft- als de hardware bestand zijn tegen 24/7 gebruik en oververhitting. Zo wordt het project aangestuurd door software van Microsoft Kinect en is er gebruik gemaakt van 46-inch displays van NEC.