ISE 2014: wel mooi en druk, maar niet verrassend!

Begin deze maand werd weer de Integrated Systems Europe 2014 in de RAI in Amsterdam gehouden.

Duidelijk is dat de innovatiebeurs op het gebied van AV-oplossingen een steeds prominentere rol in de wereld speelt. 

Op maar liefst 36.000m2 vertoonden 952 bedrijven hun 'kunsten' aan een recordaantal gasten, ruim 51.000 bezoekers maar liefst.

Daarmee nestelt de ISE zich tussen de grootste jaarlijkse AV-tentoonstellingen in de wereld en Amsterdam is daarbij het prachtige middelpunt.

De ISE 2015 zal wederom in de RAI gehouden worden van 10 tot 12 februari 2015.

Maar waren er heel veel nieuwe ontwikkelingen te zien? Niet echt, deze keer. 

Ja, er waren (zoals al eerder aangekondigd) 'kromme' monitoren, bij de meeste naar 'binnen'-buigend (hol), maar bij Samsung zelfs naar 'buiten'-buigend (bol), maar zitten we daar nou echt met z'n allen op te wachten? 

Vorig jaar waren de 'transparante' schermen erg hot, maar deze keer in geen wegen of velden meer te ontdekken. Ook waren er geen holografische presentaties meer....

Wat was er wel?

Grote schermen, hele GROTE schermen, wat Big is Beautiful, toch? Over de prijs hebben we het maar niet, maar we begrepen dat je achter het aantal inches minimaal 'drie nullen' moet zetten om op de Euro's uit te komen. Dus een prachtig scherm van LG, NEC of Samsung van rond de 95, 100 of 110 inch gaat toch ruim een ton kosten!

Maar, dan wel gelijk een 4K scherm, want dat was wel het ISE2014-buzzword dit jaar. Alles moet naar 4K! Een resolutie dus van 3840 x 2160 pixels (16:9) en wordt commercieel Ultra HD genoemd. U moet het zien om te geloven, maar het beeld is bijna onwerkelijk scherp en realistisch. De losse pixels zijn voor het menselijk oog niet meer te onderscheiden.

De grote vraag is wel: wie heeft 4K content tot zijn beschikking? Tijd voor een nieuwe videocamera, denk ik!

Maar zoals wij narrowcasters allemaal weten: bewegende plaatjes zeggen meer dan praatjes:

 

Cat: