Dancing Traffic Lights! (video)

Als creatief antwoord op de vraag: 
"Hoe kunnen we bijdragen aan een betere verkeersveiligheid in de stad?" is Smart onlangs in Lissabon, Portugal een opvallend project gestart, waarbij wordt ingespeeld op deze vraag d.m.v. digital signage.

Wat is er tegenwoordig in ons drukke bestaan één van onze grootste ergernissen? Juist, wachten. Met name het wachten voor stoplichten zorgt voor irritatie en heeft dus direct invloed op de verkeersveiligheid. Dat kan anders dacht de autofabrikant. Zij hebben daarom een interactieve installatie ontwikkelt, waarmee mensen het rode stoplichtmannetje zelf kunnen laten swingen met hun eigen dansmoves. Het doel: wachten leuker maken en mensen wijzen op het gevaar van drukke overgangen in steden. Het project is een onderdeel van de campagne WhatAreYouFor, waarin Smart grote en kleine vragen in het stadsverkeer met een glimlach onder de aandacht brengt.

In een speciaal ontwikkelde ruimte een stukje verderop kunnen mensen een nummer selecteren en vervolgens hun moves opnemen. Deze bewegingen worden real-time vertaalt door het rode mannetje op het stoplicht.
Het resultaat? 81% meer mensen die stoppen voor het rode licht. Tot zover bekend zijn er (nog) geen plannen om dit concept uit te rollen naar andere steden.

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan onderstaand filmpje!