Innovatieve "Safety Truck" van Samsung! (video)

Dat het participeren in het verkeer niet zonder slag of stoot gaat weten we al jaren. In Nederland zijn er in 2014 maar liefst 570 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Na een forse daling van 12 procent in 2013, is het aantal verkeersdoden in 2014 gelijk gebleven. 

Toch zijn dit schrikbarende aantallen als je dit afzet tegen de kwaliteit van onze autowegen en de algemene regelgeving die we hier hanteren. Al met al mogen we hier niet over klagen in vergelijking met bijvoorbeeld Argentinie. Het aantal verkeersongelukken daar behoort tot de hoogste van de wereld. De meeste verkeersongelukken gebeuren daar dan ook op tegenovergestelde "dubbele" rijbanen, die vaak ook nog slecht onderhouden zijn. Vooral bij het inhalen van vrachtwagens gaat het mis, omdat het tegenliggende verkeer lastig in te schatten is.

Dit is de reden dat Samsung een nieuwe oplossing voor vrachtwagens aan het testen is, waarbij de veiligheid op dergelijke wegen vergroot kan worden. 
Het prototype genaamd "Safety Truck" bestaat uit display technologie achterop vrachtwagens, bestaande uit vier LCD panels die samen een videowall vormen. Deze monitoren staan in verbinding met een draadloze camera die op de voorkant van de vrachtwagen gemonteerd is. De achterligger van de vrachtwagen kan op deze manier veel beter inschatten hoever de vrachtwagen verwijderd is van zijn tegenligger, waardoor dit het aantal gevaarlijke situaties/ dodelijke ongelukken aanzienlijk kan verminderen.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk onderstaand filmpje dan eens...

Cat: