Digitaal apporteerspelletje op Melbourne's Southern Cross Station (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

GPY&R Melbourne, een innovatief Australisch multimedia design en brand marketing bureau, is recentelijk een samenwerking aangegaan met JCDecaux om een nieuw interactief beeldscherm voor The Lost Dogs' Home, te ontwikkelen.

The Lost Dogs' Home is een non-profit dierenwelzijnsorganisatie die de adoptie van honden en katten promoot en aandacht vraagt voor verantwoordelijk huisdier-eigenaarschap.

De interactieve campagne is gehuisvest op het drukste treinstation van Melbourne in Australië, namelijk Southern Cross Station, onder de campagnenaam Wait with a Mate. Zoals onderstaande video laat zien, geeft deze digitale installatie gebruikers van alle leeftijden het gevoel dat ze korter op de trein hoeven te wachten wachten, omdat ze tijdens het wachten een apporteerspelletje kunnen spelen met een digitale hond.

Deze leuke manier om de tijd te verdrijven volgt de beweging van deelnemers met een ingebouwde sensor die ervoor zorgt dat er een digitale tennisbal op het scherm verschijnt. Wanneer de hond de bal gehaald heeft en op het gras laat vallen komt er een echte tennisbal uit de onderkant van het scherm rollen. Op deze tennisbal staat de tekst 'Your new mate's waiting at the Lost Dogs' Home. Adopt Today.'