Interactieve Women's Aid Campagne (video)

Location Based Marketing Association presenteerde tijdens de Digital Signage Expo 2015 een video waarin te zien is hoe op locatie gebaseerde marketing en narrowcasting samengevoegd kan worden.

Het is een filmpje van Women’s Aid. Dit is een liefdadigheidsinstelling uit Engeland die zich inzet voor vrouwen (en kinderen) die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.
In het filmpje zie je het gezicht van een vrouw; zij heeft 2 blauwe ogen, zwellingen en snijwonden in haar gezicht. Zij is slachtoffer van huiselijk geweld. Zo lang het beeld genegeerd wordt door passanten blijft het beeld hetzelfde. Er hoeft maar 1 persoon te stoppen en te kijken naar het beeld om dit te doen veranderen. Hoe meer mensen kijken des te eerder het gezicht begint te helen, haar blauwe plekken en zwellingen verdwijnen langzaam. Door middel van gezichtsherkennings-technologie kan er gezien worden hoeveel mensen er bij stilstaan en kijken naar het beeld van de vrouw.
Kijkers met een proximity sensor in hun smartphone ontvingen een smsje via Weve, één van de grootste telecombedrijven in Groot-Brittannië, om te doneren.
Zij hebben dit ontwikkeld voor twee doelstellingen. Namelijk het verhogen van de bewustwording van huiselijk geweld en de rol die Women’s Aid daarin speelt en ten tweede donaties werven.

Digital Signage Expo (DSE) wordt sinds 2004 elk jaar gehouden in het Las Vegas Convention Center in Las Vegas in de Verenigde Staten.
Het is ’s werelds grootste en langstlopende conferentie en beurs speciaal gewijd aan de presentatie van innovatieve digitale communicatie en interactieve technologie oplossingen.
DSE was het eerste event gewijd aan de digital signage markt en levert een belangrijke bijdrage aan de snelle groei van deze industrie.
Elk jaar zijn er meer dan 200 exposanten van over heel de wereld aanwezig om hun diensten en producten te presenteren. Tijdens de expo kan men ook deelnemen aan diverse digital signage educatieprogramma’s.
Dit jaar werd DSE gehouden van 10 t/m 13 maart.


Klik om het filmpje van Women’s Aid te zien: