Spiegeltje spiegeltje aan de wand... (video)

Tijdens het shoppen kunnen paskamers één van de meest gevreesde gedeeltes zijn voor de consument. Terwijl het juist voor de retailer één van de meest belangrijkste is.

Hoe kunnen zij dan toch de ervaring van de klanten verbeteren? Één van de oplossingen die steeds meer ingezet wordt zijn digitale spiegels.

Volgens Paco Underhill’s Amerikaanse bestseller Waarom we kopen wat we kopen is de kans 2 keer zo groot dat er iets gekocht wordt als de consument gebruik heeft gemaakt van een paskamer.

Daarom zou het digitaliseren van de paskamers prioriteit nummer 1 moet zijn voor de retailers om zo meer omzet te creëren om.

Grote luxe merken zijn al aan het testen met de digitale paskamers.

 

Zo ook het luxe Amerikaanse modewarenhuis Neiman Marcus. Zij zijn begonnen met een pilot van smart spiegels. The MemoMi MemoryMirror is geplaatst in 3 warenhuizen van Neiman Marcus. 

Er zijn per winkel 2 spiegels geplaatst. De spiegels maken een 7 seconden durende filmpje van 360 graden, zodat de klant zichzelf tijdens het passen vanuit alle hoeken kan bekijken en het vergeleken kan worden met andere kledingstukken die de klant heeft gepast.

Klanten die alleen shoppen en toch een mening willen hebben van een vriend, kunnen een foto doorsturen via de e-mail of social media. De spiegel is onder andere te besturen via een mobiele app.

 

 

Ook modewarenhuis Nordstrom heeft onlangs smart spiegels toegevoegd aan hun paskamers. In eerste instantie lijken het normale spiegels. Door middel van het scannen van de barcode van het artikel komt er onder andere op de spiegels te staan of er nog andere maten aanwezig zijn en of het in andere kleuren verkrijgbaar is. Zo kan de klant in de paskamer een keuze maken en dit doorsturen via de spiegel naar een medewerker. De medewerker ontvangt dan een bericht op een tablet. Dan kan de medewerker een berichtje terugsturen dat hij onderweg is, dit ontvangt de klant dan weer op de spiegel. Hoe handig is dat?!

 

Klik op onderstaande filmpje om te zien hoe The MemoMi MemoryMirror werkt!