Menukeuzes op basis van het weer bij McDonald's (video)

Eind dit jaar zal fastfoodketen McDonald’s nieuwe digitale menuborden gaan installeren op de vestigingen in Amerika, waarbij speciale menuaanbevelingen worden gedaan op basis van het weer buiten.

Veel klanten weten vaak niet precies wat ze willen bestellen als ze het restaurant binnen komen lopen. Door nieuwe schermtechnieken is het mogelijk om de status van het weer buiten te vertalen naar speciale menu-aanbevelingen die passen bij de betreffende weersituatie. Wanneer het buiten warm is zullen de digitale menuborden bijvoorbeeld automatisch aanbevelen om een McFlurry of een fruitsalade te bestellen, terwijl als het koud is de focus op meer op hartige maaltijden of warme drankjes komt te liggen.


Naast het weerbeeld buiten kunnen de monitoren uiteraard ook zien wat de tijd op de betreffende lokatie is. Op deze manier kan nadruk gelegd worden op bijvoorbeeld producten die als ontbijt geconsumeerd kunnen worden of andere producten passende bij de tijd van de dag. Het idee hierachter is om nog meer in te spelen op klantbeleving en het gevoel van de consument. Bepaalde items kunnen extra onder de aandacht gebracht worden, waardoor de verkopen aanzienlijk zullen stijgen. Het bewijs dat dit werkt is al geleverd. McDonald’s heeft deze nieuwe menuborden namelijk al uitvoerig getest in Canada. 

 

Bekijk voor meer informatie onderstaand filmpje!