De kerstman aan boord van een vliegtuig door middel van narrowcasting (video)

In de week voor kerst besloten Microsoft en Virgin Atlantic Airways iets speciaals te doen voor de passagiers aan boord van de transatlantische vlucht van Londen naar Boston.
Met geprojecteerde narrowcastingbeelden op het plafond van het vliegtuig vrolijkten zij hun passagiers op en brachten deze helemaal in de kerstsfeer.

Voor het boarden kregen alle passagiers van deze bijzondere vlucht een kerstcadeau van Microsoft: een nieuwe Windows tablet. Deze konden de passagiers tijdens de vlucht gebruiken om de kerstman te zoeken via de 'Santa Tracker'. Leuk voor de kinderen aan boord! Ze konden de kerstman met zijn slee zien landen op het plafond van het vliegtuig. Met deze digitale kerstman konden de passagiers vervolgens een selfie maken! Ook was het de kerstman die het vliegtuigpersoneel voorbereidde voor vertrek.

"Door middel van deze ervaring bekijken we nu hoe we in de toekomst de passagiers van een vlucht nog meer plezier kunneb laten hebben en een groot gevoel van betrokkenheid kunnen geven tijdens een vlucht. Door het gebruik van deze digitale technologieen vergroten we de uitstekende service op een vlucht en geven we passagiers hopelijk een goed gevoel, zelfs wanneer zij weer geland zijn op de plaats van bestemming." Aldus Microsoft Connected Digital Service Creative Director Fred Warren.

Had je gewild dat je zelf ook op deze vlucht zat om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken?

Bekijk in het filmpje hieronder hoe het eruit heeft gezien!