Digitale aandacht voor bedreigde diersoorten op Empire State Building (video)

afbeelding van Mirte Kurpershoek

In het eerste weekend van augustus heeft de Empire State Building in New York op een bijzondere manier in de schijnwerpers gestaan. Door middel van projectie technologie werden digitale lichtbeelden van bedreigde diersoorten geprojecteerd op de zijkant van de hoge, bekende toren, om hiermee aandacht te vragen voor deze diersoorten.

Volgens de New York Times worden deze beelden ook gebruikt in een opkomende documentaire.

Het bijzondere project was een idee van filmmaker en fotograaf Louie Psihoyos, regisseur van de Oscar-winnende documentaire "The Cove". Zijn Oceanic Preservation Society ging voor dit project een samenwerking aan met Obscura Digital uit San Francisco en de Empire State Realty Trust, eigenaar en beheerder van het iconische gebouw.

Om deze bijzondere projectie te realiseren werden 40 zogenoemde 20.000 lumen projectoren op een dak van een gebouw op West 31st Street geplaatst om vanaf daar de beelden op het Empire State Building te projecteren. De beelden van de dieren werden geprojecteerd in 5K resolutie op een vlak van 114 meter lang en 56 meter breed, dat 33 verdiepingen van het gebouw besloeg.

Bekijk hier de beelden van dit bijzondere event:

 

Cat: