Amerikaanse luchtvaartmaatschappij bestrijdt een oud vooroordeel door het gebruik van narrowcasting!

Nog steeds bestaat er het vooroordeel dat luchthaven Newark moeilijker bereikbaar is dan de andere grote luchthaven van New York, John F Kennedy airport (JFK). Door de toenemende drukte op JFK airport is de werkelijkheid anders, Newark is namelijk veel sneller te bereiken! 


 

Nu er groen licht is gegeven voor een grondige renovatie van de luchthaven Newark (kosten: 120 miljoen dollar) is dit het ideale moment om af te rekenen met dit hardnekkige vooroordeel. 

 

Om reizigers een goed vergelijk te geven wat betreft reistijd zijn er 125 taxi’s in Manhattan uitgevoerd met een ledscherm en GPS tracker. Iedere 15 minuten wordt de actuele reistijd naar JFK airport en New Ark vertoond. Deze informatie wordt verstrekt op basis van verkeersinformatie en de laatste taxiritten van en naar de luchthavens. Tevens zijn centrale taxiplaatsen in Manhattan en op beide luchthavens ook voorzien van ledschermen waarop de reistijden te zien zijn. Nu kan een reiziger die een binnenlandse vlucht wil maken snel een keuze maken vanaf welke luchthaven hij/zij wil vertrekken.

 

De reden dat United Airlines investeert in deze campagne is simpel, jaarlijks vervoert deze luchtvaartmaatschappij 28 miljoen passagiers via de luchthaven Newark.